Titel: En själasörjare.

Meddelare: F.d. Hemmansägaren Olof Starrin  År: 1915

Socken/stad: Stigsjö  By/kvarter: Hanaberg

Om pastor Tunvall har det varit många historier. Han hade ett fasligt bestyr med att se till, att sockenborna var enkelt och anständigt klädda i kyrkan och eljest. En gång hade en flicka tagit något sorts rött tyg i sin dräkt. Tunvall passade på henne efter gudstjänsten ute på kyrkvallen, gick till henne och sträckte fram händerna mot henne och sa: "Kära dej, får jag värma mina händer!"
En annan gång fick han se att en läsflicka inte satt ihop sin halsduk ända upp under hakan utan lämnat halsen synlig. Då satte han på henne att läsa ett stycke i katekesen, som kallades "långtron." Jäntan kunde inte. Då sade han: "Du kan inte läsa långtron, men nog kan du kläda dej, så att man kan se getterna (brösten) på dej." -Några ungdomar från Säbrå hade en söndag varit hit till kyrkan. De var klädda alltför flärdfullt enligt T:s mening, och de hade fått huden så full av ovett, att det var ingen måtta. De skulle bara understå sig komma tillbaka en gång till i sådana "skökokläder," så skulle de få se på annat.